Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας


facebook logo

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ακριτικό Σωματείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας, τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με μία σεμνή εκδήλωση, που οργάνωσαν στο Οίκημα του Σωματείου.

Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, Φιλόλογος, Ιστορικός – Μελετητής, ο οποίος μέσα από την ομιλία του, αναφέρθηκε στις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, ενάντια στους βάρβαρους κατακτητές, Ιταλούς και Γερμανούς, που για άλλη μια φορά απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, θυσιάζοντας τα πάντα για το μεγάλο αγαθό, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Εφορείας, κ. Γιάννης Οικονομίδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Μάριος Μαυρίκος.

Συγκίνηση προκάλεσαν με την απαγγελία τους τα αδέλφια Αλέξανδρος και Γεωργία Γιασεμή, μαθητές του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου, αλλά και ομάδα μαθητών/τριών της χορωδίας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας τους κας Σταύρης Κοτσώνη, που ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους με την άψογη ερμηνεία τους και έδωσαν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην εκδήλωση.