Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας


facebook logo

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016 ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας και η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας διοργάνωσαν Διάσκεψη Τύπου, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στην Αίθουσα Τελετών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, με θέμα την παρουσίαση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2016 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη λειτουργία του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης παρουσιάστηκε ο ψηφιακός δίσκος Κύπρος Θαλασσοφίλητη: Από τον Επιτάφιο στην Ανάσταση του οποίου συντελεστές είναι μαθητές, απόφοιτοι και καθηγητές του σχολείου και στον οποίο συμμετέχει φιλικά ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Γιώργος Νταλάρας. Τη Διάσκεψη συντόνισε ο Διευθυντής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κ. Ανδρέας Παράσχος ενώ παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας κ. Γιάννης Οικονομίδης.

Ο Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής εξήρε την ποιότητα, το υψηλό επίπεδο μουσικής παιδείας και την πολύπλευρη προσφορά που παρέχει ο θεσμός του Μουσικού Λυκείου. Αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση του θεσμού με τη δημιουργία, φέτος, τριών Μουσικών Γυμνασίων στη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Ελεύθερη Αμμόχωστο με προοπτική το εγχείρημα αυτό να επεκταθεί πολύ σύντομα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου αναφέρθηκε στην ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος των αγνοουμένων χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την συμπερίληψη στον ψηφιακό δίσκο Κύπρος Θαλασσοφίλητη: Από τον Επιτάφιο στην Ανάσταση της τριλογίας «Είμαστεν Αγνοούμενοι που Πάππον ως Αγγόνιν» σε στίχους του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου.

Ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας κ. Γιάννης Οικονομίδης στο δικό του χαιρετισμό τόνισε ότι η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια αυτή επιχορηγεί τον ψηφιακό δίσκο με το ποσό των 2000 ευρώ και δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να στηρίζει τον πολύ πετυχημένο θεσμό του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπως το πράττουν τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Επόπτης του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας κ. Χρίστος Χριστοφόρου παρουσίασε τις 10 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2016 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη λειτουργία του σχολείου αναφέροντας ταυτόχρονα ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του πολύπλευρου και πολυσχιδούς έργου που επιτελείται στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες μαθητών, καθηγητών και αποφοίτων του σχολείου, βραδιές κλασικής κιθάρας και κλασικού τραγουδιού, συνάντηση βυζαντινών χορωδιών καθώς και μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι.

ekdilosi-pagkyprio-gymnasio-1ekdilosi-pagkyprio-gymnasio-1 (2)